Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Netflix’in şifre paylaşım zararı

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre; internet üzerinden içerik hizmetlerini kullanan yetişkinlerin yüzde 12'si, genç yetişkinlerin ise yüzde 21'i şifrelerini başka kullanıcılarla paylaştığını açıkladı.
Bu paylaşımdan en çok zarar gören online platformlardan biri de Netflix. Dünyahalleri. com'un Quartz'ı kaynak gösterdiği habere göre; Netflix, şifresini başkalarıyla paylaşan kullanıcılar yüzünden sadece ABD'de 391 milyon dolar potansiyel gelirden mahrum kalıyor olabilir.
Türkiye'de de Netflix şifrelerini paylaşanlar var. Elbette Netflix, teknik olarak bu paylaşımın önüne geçmek için yeni teknolojik yatırım yapacaktır ama özellikle internet kurdu gençlerde çare tükenmiyor, yine bir yolunu buluyorlar.
Türkiye'de de online yayın yapan BeIN Digiturk, Tivibu, Filbox gibi dijital platformlar da şifre paylaşımı, korsan yayın sorunlarıyla karşılaşıyorlar. Onlar da Netflix gibi bu kaybı göze almak zorunda kalıyorlar. Örneğin BeIN Digiturk, 'Game of Thrones'u yayınlamak için büyük paralar ödedi ama diziyi internetten korsan izlemek mümkün.
Zaten 'Game of Thrones', dünyada korsanı en çok izlenen dizi. BeIN Digiturk, internetten korsan yayınlara karşı en büyük mücadeleyi veren şirket; bunda epey de yol aldılar ama bu mücadele de bir yere kadar. İnternette tamamen korsanın önüne geçmenin yolu henüz bulunamadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA