Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sosyal medya yalancıları

İstanbul'da metrekareye 65 kilogram yağış düşmesi sonucu yaşanan afetle ilgili sosyal medyada İstanbul'u yönetenler yoğun eleştiri yağmuruna tutuldu, komik caps'ler paylaşıldı. Elbette İstanbul'un betona doyması, nüfusun artması, altyapının bu yoğunluğu kaldırmaması eleştirilecek. Ama bel altında vuranlar da oldu!

Avcılar'da sel sularının araçları oyuncak araba gibi sürüklediği görüntü, paylaşım rekoru kırdı.
BBC Weather'ın sosyal medya hesabı bile bu görüntüleri dalga geçer bir yorumla kullandı. Daha sonra bu görüntünün, 7 Eylül 2015'te İspanya'nın Endülüs bölgesinde çekildiği bilgisine ulaşıldı. 2015 Eylül'ündeki sellerde de Almeria, Anda ve çevresinde en az dört kişi ölmüştü.
Doğal afetlerin yaşandığı kriz dönemlerinde sosyal medyadan sahte görüntü yayanlar tespit edilmeli. Halkı paniğe sürüklemenin, olmamış bir olay yüzünden ülkeyi aciz durumda gibi göstermenin ve en önemlisi selle mücadele ederken yetkilileri meşgul etmenin bir yasal karşılığı olmalı. Doğal afetlerin yaşandığı saatlerde sosyal medyada görüntü paylaşırken de dikkatli olunmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA