Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Necmettin öğretmenden geriye kalanlar

Şanlıurfa Siverek'in Çiftçibaşı köyünde öğretmenlik yaparken PKK tarafından kaçırılıp katledilen Necmettin Yılmaz'dan geriye kalan eşyalar yanda...
Bir battaniyesi, bir kilimi, bir tüpü, bir yastığıyorganı varmış Necmettin'in. Sözün bittiği, her şeyin anlamsız kaldığı bir fotoğraf bu!
Necmettin daha 23 yaşındaydı, o da köy çocuğuydu.
Gümüşhane'nin Demirkapı köyünde ilkokulu okudu. Ailesi fakir olduğu için ortaokulu, liseyi yatılı okumak zorunda kaldı. Maaşının yarısını babasına gönderiyordu.
Lise aşkıyla nişanlanacaktı.
Bağlama, elektrogitar çalardı...
Yaşasaydı öğretmen maaşıyla kendine onurlu bir aile hayatı kurup yuvarlanıp gidecekti işte.
Ama Pülümür Çayı'nda bulundu cansız bedeni. DNA testi yapılarak kimliği anlaşıldı. DNA testine gerek görüldüyse belki de tanınmayacak derecede işkencelerden geçti zavallı Necmettin.

NİYE SUSUYORSUNUZ?

Çoğu insanın gitmek istemeyeceği dağ başında bir köyde; büyük imkansızlıklar içerisinde Kürt çocuklarına okumayı, yazmayı öğretmekti tek istediği.
Necmettin, sizin çocuklarınızı okutmak için oradaydı. Ne istediniz Necmettin'den, bu genci öldürerek elinize ne geçti?
Bu kaçıncı öğretmen katledişiniz? Devlet; öğretmen, doktor yolluyor, öldürüyorsunuz.
Fabrika açıyor; yakıyorsunuz.
Yol yapsın diye işçi yolluyor; kaçırıp öldürüyor, makinelerini ateşe veriyorsunuz.
PKK; çocukları kaçırıp militan yapan, bebek katili, on binlerce askeri, doktoru, öğretmeni, sivil insanı öldüren, uyuşturucu kaçakçısı bir örgüttür. En büyük zararı da Kürt halkına vermektedir. Bu gerçeği görmek istemeyen ya aptaldır ya da haindir! Sözde insan hakları savunucuları, aydınlar, duyarlı sanatçılar neredesiniz? PKK katledince yine sus pussunuz!
PKK'yı besleyen, gelişmesi için her türlü yardımı ve yataklığı yapan Avrupa ülkeleri, 'özgürlük savaşçısı' dediğiniz bu kalleşler öldürdü Necmettin öğretmeni.
Batsın sizin demokrasiniz, medeniyetiniz!
Hep garibanlar mı ölecek?
Neden koruyamıyoruz Necmettin gibi idealist vatan evlatlarını?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA