Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Teröre karşı bilinçli olmak

Bu fotoğraflar Barcelona'dan… Polis araçları sanki düğün arabası gibi çiçeklerle süslenmiş. İşin aslı şu: Barcelona'da 17 Ağustos'ta meydana gelen ve 15 kişinin ölümüne, 120'den fazla kişinin yaralanmasına neden olan iki terör saldırısına tepki için binlerce kişi Barcelona'nın Gracia Caddesi'nde toplandı. Binlerce insan; hem terörü protesto etti, hem de Katalonya Yerel Polisi'ne ait araçları çiçeklerle süsleyerek polise desteklerini ifade etti.
İşte teröre karşı bilinçli olmak böyle bir şey. Bizde her terör saldırısında devlet suçlu ilan ediliyor, polis eleştiriliyor, terörü protesto yürüyüşlerinde bile polis yuhalanıyor.
Paris'te olduğu gibi Barcelona saldırısında da sosyal medyada kanlı görüntülere rastlamadık.
İspanyollar terörün PR'ını yapmamak için sosyal medyada acılarını paylaşırken kedi fotoğrafları kullandılar.
Bizde ise canlı bomba saldırılarında hem sosyal medyadaki hainler, hem de bilinçsizce takipçi peşinde koşanlar; parçalanmış vücut fotoğraflarını paylaşmak için birbiriyle yarıştılar. Daha da kötüsü, muhalif bazı gazetelerde de hayatını kaybeden insanların fotoğrafları vardı. Barcelona'nın Gracia Caddesi'nde toplanan binlerce kişi, Katalanca 'No tinc por' (Korkmuyorum) yazılı pankartın arkasında yürüdü.
Bizde ise sosyal medyada sürekli asılsız bomba ihbarları yapıldı; halk, korku ve paniğe kapıldı.
Elbette ihmal varsa hesap sorulmalı ama her saldırıda önce polis ve devlet suçlanırsa, kazanan teröristler olur. Bir terör saldırısından sonra polis araçlarını çiçeklerle süsleyecek kadar bilinçli bir şehrin turizm geliri düşmez!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA