Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Senaryo yazarı filmi şikayet mi etti?

Benim de normal sinemaseverler gibi 'Ayla' filmi hakkında konusu ve fragmanı dışında bir bilgim yok.
'Ayla'nın yönetmeni Can Ulkay'ın filmografisine baktım; sadece Mutlu Karadoğan'la birlikte çektikleri 'Sarı Kamış Çocukları' filmini yönetmiş ve filmi sadece 12 bin kişi izlemiş.
'Ayla' filminin yapımcısı Mustafa Uslu da 'Sarı Kamış Çocukları, 'Hayati Tehlike', 'Memlekette Demokrasi Var' gibi gişede hüsrana uğramış, eleştirmenlerin de beğenmediği filmlere imza atmış.
Filmle ilgili gazetelerde boy boy röportajlar, haberler çıkıyor, 'O heykelcik Türkiye'ye gelecek' diye iddialı başlıklar atılıyor ve ne hikmetse bir gazetecinin en çok merak edeceği sorular yöneltilmiyor!
'Ayla' filminin resmi internet sayfasına girdiniz mi? Orada filmin senaryo yazarının kim olduğu bile yazmıyor.
Senaryo yazarı Yiğit Güralp, kendi sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu ve dokuz aydır 'Ayla' filminin sosyal medya hesaplarından engellendiğini açıkladı.
Mustafa Uslu da basına şu açıklamayı yaptı: "Senaristlik ücreti Yiğit Güralp'e ödenerek 'Ayla' filminin senaryosunun maddi ve manevi tüm hakları, Dijital Sanatlar tarafından satın alınmıştır. 'Ayla' filmi daha Oscar yolunun başındayken, senarist Yiğit Güralp tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na, Sinema Dairesi Başkanlığı'na; filmin Oscar değerlendirmesine alınmamasıyla ilgili e-posta gönderilmiştir. Bu gelişmeler sonrası bugüne kadar filme ait sosyal medya hesapları dahil, kendisi ile iletişim de sınırlı olmuştur." Komediye bakar mısınız; bir film, kendi senaryo yazarını sosyal medyada blokluyor. Eğer Uslu'nun iddiası doğruysa senaryo yazarı da 'Bu filmi Oscar değerlendirmesine almayın' diye Kültür Bakanlığı'na e-posta atıyor. Neden bunu yaptı acaba? Güralp'in mutlaka açıklama yapması gerekiyor.
Asıl komedi ise Oscar üyelerinden biri filmin sitesine girse senaryo yazarının kim olduğunu öğrenemeyecek!
Bunca yıldır gazetecilik yapıyorum, ben böyle Oscar aday adaylığı görmedim!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA