Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

En zayıf 12 Dev Adam!

Eurobasket 2017'de sahaya çıkacak A Milli Erkek Basketbol Takımı ile ilgili moral verici haberler, röportajlar çıkıyor. Kağıt üzerinde son 30 yılın en zayıf kadrosuyla maçlara çıkacağımızı kimse yazmıyor!
En büyük silahımız, sonradan Türk yaptığımız Bobby Dixon'dı, o da sakatlandı, kadrodan çıkarıldı. Ben en çok koç Ufuk Sarıca ve eğer salonu doldurabilirsek seyirci desteğine güveniyorum.
Sinan, Cedi ve Furkan, kapasitelerini aşan bir performans sergilemezlerse işimiz çok zor.
Semih Erden ve Kenan Sipahi formsuz. Diğer oyunculara kızmaya hakkımız yok; onlar zaten takımlarında oynayamıyorlar!
Avrupa'da Rus ve Yugoslav ekolü tartışılmaz ama İspanya, Fransa ile birlikte Türk basketbolunda yetenekli yıldızlar yetiştiriyor ve hep zirveye oynanıyordu.
Şimdi kadroya bakıyorum da fark yaratacak tek bir yıldız oyuncu yok. Eski kadroları hatırlayın; Orhun, Ufuk, Kerem, İbrahim, Harun, Hido, Mehmet vs. maçı değiştirecek birçok yıldızımız vardı.
En büyük sorunumuz; kadrodaki oyuncuların belki de yüzde 90'ının takımlarında kendilerini geliştirecek süreyi alamaması.
Kulüpler seviyesinde Türk oyuncu oynatmadan Avrupa'da başarılı oluyoruz ama bundan en çok etkilenenin milli takım olduğunu defalarca yazdık.
Sadece büyük takımlar mı? Küçük takımlar bile yerli oyuncuları oynatmadı. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu'na soruyorum: 18-19 yaşında seni Efes ilk beşte oynatmasaydı NBA'de All Star olacak kadar muhteşem bir kariyere sahip olabilir miydin? Hido, yabancı oyuncu sınırlamasının vakti gelmedi mi artık?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA