Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kurbanı SMS’le kes, Yunan adalarına koş

Eskiden kurbanlık koyun alınır, evin bahçesinde ya da eve yakın boş bir yerde iki gün beslenirdi.
Çocuklar iki gün koyun, keçiyle oynar, kurban kesilince üzülürlerdi ama hayatın gerçekleriyle yüzleşirlerdi, yedikleri nimetin kıymetini daha çabuk öğrenirlerdi. Kurban kesmek, en güzel ibadetlerden biri.
Kurban sahibi namazını kılar, dualar edilir.
Kurban eti, fakir fukaraya dağıtılır ve böylece insanlar birbirleriyle kaynaşır, toplumda dayanışma ruhu artar.
Eskiden herkes kurbanını evinde ya da baba ocağında kestiği için eş, dost, akraba birbiriyle daha güzel kaynaşırdı.

ALGI DEĞİŞTİ
Şimdi ise bir SMS'le kurban kesiliyor, sonra ver elini Bodrum, Alaçatı, Yunan adaları vs... Evet, eski günler geride kaldı, hayat değişti! Ama bu kurban bağışını telefonla halletme işini fazla abartmadık mı? Tamam, vakti, yeri, Kurban peşinde koşacak enerjisi olmayanlar telefonla bağış yoluyla dini görevini yerine getirsin ama yardım dernekleri ve kurumlar medyada o kadar çok kampanya yapıyor ki, sanki kurban SMS ile kesilir gibi bir algı oluştu.
Evet, bu yöntem insanların da kolayına geliyor ama Kurban ibadeti, Kurban bayramının toplumda yarattığı birlik beraberlik ve paylaşım ruhu, bu işten zarar görüyor.
Herkesin bayramını kutlarım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA