Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

33 yaşındayım...

"Türkiye'de çok iyi tesisler var, her türlü imkanınız var. İtalya'da, İspanya'da ülkenizi temsil eden oyuncularınız var ama bazen bir yerde bu iş olmuyor, bir yerde sıkıntı yaşanıyor. Bence bu, biraz çalışma isteğinin eksikliğinden kaynaklanıyor. 33 yaşındayım, yaşça büyük olduğum Türk oyunculardan daha fit durumdayım, demek ki bu işte bir yanlışlık var. Türk oyuncular daha fazla çalışmalı." Başakşehir'in yıldız futbolcusu Emmanuel Adebayor'a ait bu açıklama.
Adebayor da genelde Türk futbolcuların tembel olduğunu çözmüş.
Ama ben yine de Süper Lig'de yabancı transferlere sınırlama getirilmesi taraftarıyım.
Zaten bir yıldır inatla 14 yabancı futbolcu fazla diye yazdım. Futbol kamuoyu resmen kutuplaştı. Kuralın değişmesini isteyen de, istemeyen de çok...
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bir değişikliğe gidecek gibi görünüyor. TFF, öyle bir kural değişikliği yapsın ki; ortak bir noktada buluşsun.
Tarık Çamdal, Mehmet Topuz gibi vasat Türk futbolcuların 7-8 milyon Euro'ya transfer edildiği eski günlere dönüş olmasın.
Yerli futbolcuların 'Yerim zaten garanti' deyip yan gelip yatmalarına fırsat tanınmamalı.
Aynı şekilde bu öyle bir değişiklik olmalı ki, bir takımın ilk 11'inde 10 yabancı oynamamalı, özellikle genç yerli futbolcular daha çok forma şansı bulmalı. Yabancı transferlere, milli takımda oynuyor olma şartı getirilmeli!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA