Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Orijinal masa nerede?

İstanbul Sirkeci'de bulunan tarihi Sirkeci Büyük Postanesi'ndeki tarihi mektup yazma masasının kaldırılıp yerine düz masa konulması sosyal medyada tartışmaya neden oldu.
PTT'den de şöyle bir açıklama geldi: "Kültürel ve tarihi değer taşıyan mobilyalarımızın zedelenmemesi adına hazırlanan replikalar, en yakın zamanda kullanımınıza sunulacaktır. Sirkeci Büyük Postane'nin ülkemiz ve kurumumuz için önemli bir miras olduğunu ve bu değeri korumak adına çalıştığımızı belirtiriz..." Türkiye'de ne yazık ki, estetik kaygıda bir geriye gidiş var.
Sirkeci'deki o güzelim tarihi masanın yerine konulana bakın; bunların aynıları iddaa bayilerinde var!
Ne yazık ki, devlet tarihi mekanların restorasyonları için büyük kaynaklar ayırıyor ama işi üstlenen bazı müteahhit firmalar, restorasyon diye mekanları eskisinden daha yeni, cillop gibi yapıyor! Bu noktada daha sıkı denetime ihtiyaç var. Bu arada PTT asıl önemli noktaya açıklık getirmemiş. Peki, orijinal masa nerede? Bu sorunun yanıtını henüz bilmiyoruz! Bu soru, tarihi özelliğe sahip başka kurumlar için de geçerli aslında.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA