Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

‘Ayla’da skandallar bitmiyor

Bir ay önce bu köşede 'Ayla' filminin gösterime girmemesine rağmen Türkiye'nin Oscar aday adayı olarak açıklanmasının skandal olduğunu yazmıştım. Normalde bu filmi izleyip tartışmamız gerekiyordu ama film, prosedüre uysun diye tek bir salonda bile gösterime sokulmamıştı.
Sonra yapımcı firmadan 'Daha vaktimiz var, filmi vizyona sokacağız' açıklaması gelmişti.
Ayrıca 'Ayla'nın yapımcısı Mustafa Uslu; filmin senaryo yazarı Yiğit Güralp'i 'Ayla'nın resmi sosyal medya hesaplarından engellemişti.
Uslu, Güralp'i, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na, Sinema Dairesi Başkanlığı'na; filmin Oscar değerlendirmesine alınmaması için e-posta göndermekle suçluyordu.
Güralp ise bu suçlamayı reddediyor.
Skandalın daha büyüğünü ise dün GÜNAYDIN'ın deneyimli muhabiri Ömer Karahan'ın haberinden öğrendik. 'Ayla' filminde hikayesi anlatılan Kore gazisi Süleyman Dilbirliği'nin kızı Sebahat Dilbirliği, "Filmin yapımcısı Mustafa Uslu, kendini Cumhurbaşkanlığı'nda çalışıyormuş gibi tanıtıp babamı dolandırdı ve bizi büyük zarara uğrattı" diyordu. Sebahat Hanım, Külliye'yi aramış, Uslu'nun Cumhurbaşkanlığı'nda çalışmadığını öğrenmiş.
İddialar korkunç: 94 yaşındaki Kore gazisi baba etki altında bırakılmış, çocuklarından koparılmış, Marmara Adası'nda bir eve kapatılmış. Savcılıktan Sebahat Hanım'ın babasını görmesini engellemek için uzaklaştırma kararı çıkartılmış. Daha da kötüsü, Süleyman Dilbirliği'nden vekalet alıp evini satmışlar. Sebahat Hanım, "Evin parasını bankaya koyup bana yönlendirmek istediler, rüşvet olarak... Komşularımız söyledi; babam 500 lira ile geçinmeye başlamış. Marmara Adası'na gidip onların yolladığı 500 lirayı çekiyormuş" diyor.

DAĞDEVİREN SESSİZ
Enteresan iddialar... Bakalım yapımcı ne diyecek? Skandallar bununla da bitmiyor. Bugün yine GÜNAYDIN'da yayınlanan haberde; 'Ayla'nın öyküsünün çarpıtıldığı, gerçekte yaşananların farklı olduğu yazıyor. Eğer öykünün çarpıtıldığı iddiası doğru çıkarsa, ayıkla pirincin taşını! Film gerçekte yaşanmış olayları anlatıyor diye Oscar yolculuğuna çıkmıştı.
Bu arada 'Ayla'nın ekibi arasında yer alan, filmin tanıtımı ve Oscar'a aday gösterilmesinde katkısı olan Elif Dağdeviren'in bugüne kadar hiçbir açıklama yapmaması da enteresan.
Asıl sorulması gereken soru ise şu: Bunca rezaletten sonra 'Ayla' hâlâ Türkiye'yi Oscar'da temsil edecek mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA