Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Gülben Ergen sansürü

Sosyal medyada #kocamadokunma etiketiyle büyüyen Gülben Ergen-Yeşim Salkım-Seren Serengil kavgasında seviye çok düştü;
90'ların magazin seviyesine inildi.
Ben bu polemikte meseleye medya etiği açısından bakacağım.
Çünkü Kanal D ve Star TV adına çok vahim iddialar ortaya atıldı. Ama önce kısa bir özet geçmem gerekiyor... Her şey Gülben Ergen'in evli işadamı Tolga Duğles'le ilişkisi olduğu haberinin çıkmasıyla başladı. Sonrasında Ergen'in, yasak aşkın haberini yapan Kanal D'nin 'Magazin D' programının iki çalışanını işten attırdığı iddia edildi. Kanal D yönetiminin, Ergen ile ilgili söz konusu haberin yayınlanmaması için, programı hazırlayanlara uyarı yaptığı söyleniyor. Haberin çıkmasını istemeyen Gülben Ergen miydi, yoksa Kelebek'te yazdığı için otosansür mü devreye girdi bilemiyoruz.
Her neyse... Emir yerine ulaşmadığı için Ergen'le ilgili haber yayına girdi ve sonrasında programın montajını yapan iki çalışanın işten çıkarıldığı öne sürüldü. Öte yandan; Seren Serengil, Ergen'in 'evli erkekleri yoldan çıkarma' alışkanlığı olduğuna dair sosyal medyada bir yazı yazdı fakat daha sonra bu paylaşımı sildi.
Bunun nedenini de; Serengil'in yer aldığı, Star TV'de yayınlanan 'Duymayan Kalmasın' programında öğrendik. Serengil;
Ergen ve İrem Derici ile ilgili bir haber yayınlanınca, programdaki partneri Cengiz Semercioğlu'na "Ergen'le ilgili beni konuşturmuyorsunuz, o zaman bu haberi niye yayınlıyorsunuz?" diye fırça attı.
Demek ki, Ergen'in sansür ricası Star TV'ye kadar uzanmış. Bu noktada Star TV yönetiminin bir açıklama yapması gerekiyor.
Koskoca Star TV, Ergen rica edince sansür mü uyguluyor?
Yeşim Salkım'ın Ergen'le ilgili açıklamalarına ise burada bahsetmeye terbiyem el vermiyor. Başta da belirttiğim gibi, seviye çok düştü.
Beni asıl dumura uğratan ise; Ahmet Hakan ve Ertuğrul Özkök'ün sırf Ergen'i savunmak için kendilerinin bile inanmayacağı argümanlar ortaya atması.
Hakan'ın "Önce kocalarınıza hesap sorun" söylemi, hedef saptırmaktan başka bir şey değildi. Hakan, kadınların böyle bir durumda ilk önce kocalarının üstüne kabus gibi çöktüklerini bilmiyor mu? Kısacası;
Ergen'i kolladığı açıkça belli olan, başarısız bir yazıydı.

KOVULDULAR MI?
Özkök ise Ergen'i teflon kadın ilan edip "Çok girgin.
Kuvvetli bir teflon etkisi var. Söylenen sözler, atılan çamurlar yapışmıyor" diye yazdı. İlahi Özkök; sen magazincilerden daha iyi magazini takip edersin, bu yazdığına inanıyor musun?
Gülben Ergen; gerçek yüzünü, havaalanında kendisine iddialarla ilgili soru soran bir muhabirin mikrofonunu almaya çalışıp "Siz hangi kanalsınız, ver mikrofonu bana" diyerek gösterdi. Ergen, acaba mikrofonunu aldığı muhabiri de işten çıkarmak için uğraştı mı?
Gülben Ergen polemiğinde asıl tartışılması gereken; Ergen'in bir sözüyle Ahmet Hakan'ın, Ertuğrul Özkök'ün, Kanal D'nin, Star TV'nin hemen savunmaya geçip Voltran'ı oluşturması.
Ergen'in diğer magazin ünlülerinden ne ayrıcalığı var?
Neden o haberleri kullanmıyorsunuz?
Gerçekten Ergen üzüldü diye Magazin D'nin iki çalışanı işten çıkarıldı mı?
Eğer bu iddia doğruysa, basit bir magazin polemiğinde bile önce sansüre başvurup sonra da iki medya çalışanını işten mi çıkarıyorsunuz?
Bir de habire basın özgürlüğünden bahsediyorsunuz.
Bu ne yaman çelişkidir böyle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA