Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Muhalefet popülistlere kaldı

Hadi diyelim ki, Semih Kaplanoğlu protestoyu hak edecek davranışlarda bulundu.
Gerçek solcu, muhalif bir sanatçı; Meltem Cumbul'un yaptığını yapmaz. Solculuğun, muhalif sanatçılığın ve aydın olmanın da bir raconu vardır.
Cumbul, Kaplanoğlu'nun ödül alma ihtimalinin olduğunu bilmiyor muydu?
Sunuculuk teklifi geldiğinde baştan reddedersin ve nedenini de açıklarsın olur biter.
Cumbul'un yaptığı ucuz popülizmdir. Solculukta karşı tarafın ekmeğine yağ süren popülist yaklaşımlar kabul görmez.
Ne yazık ki, Türkiye'de toplumun ve muhalefetin ihtiyaç duyduğu solculuk da pek kalmadı. Meltem Cumbul, Mustafa Altıoklar gibi sektörden uzaklaşmış, iş bulamayan popülist sanatçılarda muhalif olmak moda oldu. Örneğin Cumbul, bir dizide oynasaydı, büyük bir kanalda program sunsaydı böyle ucuzca muhalifliğe soyunur muydu? Türkiye'de sol o kadar kötü bir durumda ki; vakti zamanında kendisini söven, dalga geçen popülist insanların sosyal medya vasıtasıyla önderliğe soyunduğu bir alan oldu.
Sol cenah için asıl tehlike de burada başlıyor. Teoride sağlam argümanları olan, pratikte konuştu mu, eylem yaptı mı; eleştirdiği kurum ve insanları bile özeleştiriye yönelten eski tüfek solcuların yerini Meltem Cumbul, Mustafa Altıoklar gibi şımarık, aptalca hareket eden, sadece kendi kazanımlarının peşinde koşan popülist figürler aldı.
Onların yaptığı muhalefet de sosyal medyada takipçi kazanmaktan başka bir işe yaramaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA