Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

‘Kurtlar Vadisi: Vatan’dan kötü açılış

15 Temmuz darbe girişimini konu alan 'Kurtlar Vadisi: Vatan', geçtiğimiz hafta sonu en çok izlenen film oldu. Film ilk üç günde 233 bin kişi tarafından izlendi ama bu, filmin bütçesi ve gösterime girdiği salon sayısı hesaba katılınca düşük bir rakam. 'Kurtlar Vadisi: Vatan'; 386 lokasyonda 926 salonda gösterime girdi.
Bu filmin izleyici sayısını 'Kurtlar Vadisi' serisinin daha önceki yapımlarıyla karşılaştırmak, kafa karıştırıcı hesaplar gerektiriyor. Eskiden bir lokasyonda (sinema kompleksi) üç, bilemedin dört salon varken, şimdi özellikle AVM'lerde yedisekiz salon olabiliyor. Özetle; 'Kurtlar Vadisi: Vatan'ın serinin önceki filmlerine göre daha fazla salonda gösterime girmesine rağmen daha düşük izleyici sayısına ulaştığını söyleyebiliriz.
Örneğin 2006 yılında 277 kopya ile vizyona giren 'Kurtlar Vadisi: Irak', ilk üç günde 1 milyon 99 bin seyirciye ulaşmıştı. 2009'da 310 kopya ile gösterime giren Necati Şaşmaz'ın rol almadığı 'Kurtlar Vadisi: Gladio' bile 270 bin izleyiciyle açılış yapmıştı. 2011'de 360 kopya ile vizyona giren 'Kurtlar Vadisi: Filistin' ise ilk üç günde 676 bin kişi tarafından izlendi.
Peki, 'Kurtlar Vadisi: Vatan' neden gişede ilk üç günde bekleneni veremedi? Filmin, henüz üzerinden bir yıl geçmiş 15 Temmuz'u konu alması ve darbe girişiminin hemen her gün medyada uzun uzadıya tartışılması, izleyicide sinema salonuna gitme motivasyonu oluşturmamış olabilir. Filmin fragmanı ve afişi de doğrusu fazla merak uyandırmıyordu.
Yoksa Pana Film; 15 Temmuz darbe girişiminden önce içinde 'darbe' kelimesi geçen filmin isim haklarını önceden aldıkları ve haklarında soruşturma açıldığı için 'Biz FETÖ'cü değiliz' mesajı vermek adına 15 Temmuz filmini çekmekte acele mi etti? Gişe rakamları önümüzdeki haftalarda netleşir, bekleyip göreceğiz. Lakin şu an için ilk üç günde 233 bin izleyici pek parlak bir rakam değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA