Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bu film kaçmaz

Uzak bir gelecekte, dünyadaki aşırı nüfus artışı ve kıtlık sebebiyle tüm hükümetler ortaklaşa bir karar alır ve aileler artık sadece tek çocuk sahibi olabilmektedir.
Kural sert bir şekilde uygulanmaktadır ama bir gün 'Karen Settman' adlı bir kadın yedi kız çocuğu doğurur ve doğum sırasında hayatını kaybeder.
Büyükbaba 'Terrence' çocukları alır ve gizlice büyütür.
Birbirlerine tıpatıp benzeyen çocuklara haftanın isimlerini verir. Göze batmamak için çocukların hepsi sanki tek bir kişiymiş gibi davranmaktadır. 'Karen Settman' adında tek bir kadın olarak haftanın her günü farklı bir kardeş dışarı çıkmaktadır.
Ancak bir gün çocuklardan biri eve dönmeyince her şey karışır.
'Hansel ve Gretel: Cadı Avcıları' filmiyle adını duyuran Norveçli yönetmen Tommy Wirkola'nın yönettiği 'Yedinci Hayat' ('What Happened to Monday') tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de büyük ilgi gördü. Senaryo yazarları Max Botkin ve Kerry Williamson etkileyici bir distopik öykü kaleme almış. Dünya nüfusunun hızla artması 'Yedinci Hayat' filminin öyküsünü daha da ilginç kılıyor. Filmi izlerken zorunlu tek çocuk politikasının uygulandığı totaliter bir sistemde yaşama ihtimalini yüksek görüyorsunuz ve bu da filmle olan bağınızı artırıyor.
Filmde 'Ejderha Dövmeli Kız' serisiyle tanınan Noomi Rapace, yedi ayrı karakteri birden canlandırıyor. Rapace'in bu büyük sınavdan başarıyla çıktığını söyleyebiliriz. Willem Dafoe ve Glenn Close gibi usta oyuncuların başarılı performansları da eklenince film, oyunculuk adına izleyiciyi tatmin ediyor. Film ilerleyip yedi kız kardeşin sistemle hesaplaşması başlayınca gerilim ve aksiyon da artıyor. Film ilk yarıda felsefesiyle izleyiciyi tatmin ederken, ikinci yarıda tam bir aksiyon ve macera şölenine dönüşüyor. Bu durum belki bazılarının hoşuna gitmeyebilir ama genel izleyici acısından hem felsefesi, hem de sürükleyici temposuyla 'Yedinci Hayat' tatmin edici bir yapım. Filmde izleyiciyi ters köşeye yatıran birçok sahnenin de olduğunu belirtelim.
Etkileyici öyküsü ve aksiyon sahneleriyle dikkat çeken bu filmi hâlâ vizyondayken kaçırmayın derim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA