Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Küçük Armutlu’ya piyango vurdu

İstanbul Küçük Armutlu'da Boğaz manzaralı hazine arazisine izinsiz gecekondu yapanlar 'aynı yerde' aynı metrekarede ev sahibi olacak.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Küçük Armutlu'da kamuya ait arazilerin miktarının yüzde 100 olduğunu açıkladı, vatandaşın üzerinde 1 metre bile arsa olmadığını söyledi. Özetle Küçük Armutlu'ya yönelik kentsel dönüşüm projesi sayesinde bölgede tapusuz ev sahibi olanlara piyango vurdu.
Özhaseki, konuşmasında acı Türkiye gerçeğinden de bahsetti: "Peki, şimdi ne diyelim biz çıkalım da? 'Arkadaş senin tapun yok.' Yık hadi 7 bin 500 konutu da göreyim. Doğru olur mu bir de yıksak? O da doğru olmaz.
O zaman kabullenmek durumundayız, bu gerçekleri kabullenmek durumundayız, bunlar ülkemizin gerçekleri, ne yapalım. Orada oturan insanların da hepsi neredeyse dar gelirli. Devletin de bir görevi var, o vatandaşı ev sahibi yapacak; evi var-yok, arsası var-yok." Elbette bu yanlış politikaların mazisi 30-40 yıl öncesine uzanıyor ama ortada adaletsiz tablo var.
Bir tarafta ev sahibi olmak için yıllarını harcayanlar, diğer tarafta devletin arazisine gecekondu kondurup şimdi milyon dolarlık Boğaz manzaralı tapulu eve sahip olanlar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA