Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yapımcılar yaşadı

Yıllar yıllar önce gazetelerde her gün bir bölümü yayımlanan tefrika romanlar, dizi filmleri gibi takip ediliyormuş, sezon finalleri gazetelerin tirajlarını patlatıyormuş.
Çoğu kitaplaşmadan unutulup giden bir dönemin bu popüler tefrikaları yeniden keşfedilmeye başlanmış.
Dün Milliyet'ten Görkem Evici, güzel bir habere imza attı: Özyeğin Üniversitesi'nin TÜBİTAK destekli projesi sayesinde harf devriminin yapıldığı 1928 yılına kadar Arap harfli gazete ve dergilerde basılmış 569 telifli, 784 çeviri roman, 302 gazete ve derginin tüm sayıları taranarak tespit edildi.
Edebiyat tarihinde adına rastlanmayan 239 yeni roman bulundu. Üç yıl süren bu kapsamlı araştırmayı gerçekleştiren herkesi kutlarım.
Bu aslında edebiyat tutkunları kadar dizi yapımcıları için de müjdeli bir haber.
Reşat Nuri Güntekin'in 'Yaprak Dökümü', Halit Ziya Uşaklıgil'in 'Aşk-ı Memnu', Kerime Nadir'in 'Samanyolu', Orhan Kemal'in 'Hanımın Çiftliği' vs.; bugüne kadar birçok roman, dizi ve sinemaya uyarlandı.
Aslında bugün klasik kabul ettiğimiz birçok roman, başta tefrika olarak yayınlanmıştı.
Yeni keşfedilen 239 yeni roman arasında da mutlaka dizi ve filmlere uyarlanacak kalitede olanlar vardır. Senaryo kıtlığı çektiğimiz şu günlerde akıllı bir yapımcı bu 239 romanın peşine düşer

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA