Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Çevrimiçi taciz

Pek gündeme gelmese de kadınlar, internet ortamında da yoğun tacize uğruyorlar. Uluslararası Af Örgütü tarafından yapılan bir anket, her beş kadından birinin internet ortamında çevrimiçi tacize uğradığını ortaya koydu. 4 binden fazla kadını kapsayan araştırmaya göre; kadınlara yönelik çevrimiçi taciz, kurbanda kalıcı etkiler bırakıyor. Rapora göre tacizin büyük çoğunluğu, sosyal medya sitelerinde gerçekleşiyor.
Dunyahalleri.com sitesinde yer alan habere göre; kurbanların neredeyse yarısı, seksist ya da mizojinik söylemlere maruz kaldığını, dörtte biri ise fiziksel ya da cinsel tehdit aldıklarını belirtti. Taciz kurbanı kadınların yüzde 41'i, yaşadıkları tecrübe yüzünden günlük hayatlarında daha özgüvensiz hale geldiklerini belirtiyor. Asıl kaygı verici durum ise çevrimiçi tacizin fazla önemsenmemesi. Araştırmaya katılan kadınlara göre ne Facebook, ne de Twitter; yaşanan taciz vakalarıyla olması gerektiği şekilde ilgileniyor. İlgilenseler şaşardım zaten!
Türkiye'de çevrimiçi taciz fazla önemsenmiyor ama en kolay ve çok yapılan taciz yöntemi bu. Daha sert yasalara ihtiyaç var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA