Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Batman, ‘Yarasa Adam’dan faydalanmalı

Uçuş karşılaştırmaları yapan İngiltere kökenli Skyscanner adlı internet sitesi, veri tabanında yer alan dünya çapındaki on bin havalimanı içinde en komik, en tuhaf isimlere sahip olanları derlemiş. Batman Havalimanı, yazılış olarak, bir çizgi roman kahramanı olan 'Batman'i (Yarasa Adam) andırdığı için listede birinci sıraya yerleşmiş.
Habertürk'ten Esra Nehir'in haberine göre, listeye tepki gösteren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri, "Bizce doğru bir değerlendirme değil, dünyaya kendi gözleriyle baktıkları için Batman'ı 'Betmen' olarak telaffuz ediyorlar.
Biz de onların havalimanı isimlerine baksak, kim bilir ne komik isimler buluruz" değerlendirmesini yapmış. Yetkililer niye bu kadar tepki göstermiş anlamış değilim, listede tiye alınan başka havaalanları da var. Örneğin:
Avustralya'daki Useless Loop Airport'un anlamı faydasız döngü anlamına geliyor, Tanzanya'da da Mafia Airport yani mafya havaalanı var.
Batman ilinin, birçok filmi çekilen, dünyada en tanınmış çizgi roman kahramanlarından biri olan 'Batman' ile aynı yazılışa sahip olması, tanıtım açısından büyük bir fırsat aslında. Bu isim benzerliğinden yola çıkılarak Batman'la ilgili sosyal medyada eğlenceli tanıtım kampanyaları düzenlenebilir. Tek başına #batman hashtag'i bile büyük bir değer aslında.
Bu hashtag ile yapılan her paylaşım sosyal medya aramalarında her zaman ön plana çıkar.
Ben Batman Belediyesi'nin yerinde olsam hemen bir 'Batman' müzesi açardım ya da yeni çekilecek 'Batman' filminde bir sahnenin Batman ilinde geçmesi ya da kente esprili bir gönderme yapılması için uğraşırdım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA