Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

BKM’ye yakışmadı

'Entarisi Dım Dım Yar' adlı türküyü 'Düğün Dernek' filminde izinsiz kullandığı iddiasıyla dava açılan Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM), 35 bin lira tazminat cezasına çarptırıldı.
Davayı Sivas'ta 'Tarakçı Osman' diye tanınan, 39 yıl önce hayatını kaybeden eserin bestecisi ve söz yazarı Osman Şan'ın mirasçıları açmış.
Böyle durumlarda eskiden 'Şarkıyı anonim diye biliyorduk' savunması yapılıyordu ama o günler de geride kaldı. Artık kafe ve restoranlarda çalınan şarkılar için bile telif ödeniyor. 'Düğün Dernek' gibi gişe canavarı bir filmde izin almadan telifsiz şarkı kullanmak büyük ayıp. BKM'nin patronları Yılmaz Erdoğan ve Necati Akpınar, bir yapıtta eğer anonim değilse, kullanılan her müzik eseri için telif hakkı ödenmesi gerektiğini bilmiyorlar mı?
Bir filmde kullanılan her müzik eserinin telif hakkının sorgulanması rutin bir işlem. Her fırsatta telif haklarını savunan Erdoğan ve Akpınar'a böyle bir hata yakışmadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA