Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Fırıncılar bahane arıyor

1 Ocak'tan itibaren ekmek 200 gram olarak da üretilebilecek. Amaç, ekmek israfının azaltılması.
Ekmek Sanayii İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar ise bu değişikliğin israfa ve maliyet artışına neden olacağını söyledi: "Bana kalsa ekmeği 5 liraya yediririm israf olmasın diye. Siz hiç çöpte sucuk, pastırma, kavurma gördünüz mü? Göremezsiniz çünkü pahalı." Mantıksız bir açıklama bu. Kolivar, ekmek 5 lira olduğunda diğer gıda maddelerinin fiyatlarının da aratacağını hesaba katmıyor galiba. Ekmek 5 lira olsa, evine günde beş-altı ekmek alan bir ailenin düşeceği durumu hiç düşünüyor mu Kolivar?
Ekmek yere düştüğünde öpüp başına koyan, ekmeğe büyük bir nimet gözüyle bakan bir toplumda yaşıyoruz.
Ekmek bayatlasa bile atılmaz; köfte harcı olarak kullanılır, yumurtalı ekmek yapılır.
Gramajı düşürmenin ya da fiyatı artırmanın ekmek israfını azaltacağına inanmıyorum.
Ekmek israfının sorumluları oteller, restonlar ve bilinçsiz tüketicilerdir.
Fırıncıların, ekmek israfını gerekçe gösterip zam istemekten vazgeçmesi gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA