Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

#Tacizcimiarıyorum

Ankara'da 20 yaşında bir üniversite öğrencisi, otobüsten indikten sonra takip edildiğini ve evinin önünde tacize uğradığını öne sürdü. Taciz olayının ardından karakola gittiğini ancak "Ankara'da kaç milyon kişi yaşıyor. Boşuna arama" dediklerini aktaran genç kadın, bunun ardından olayın yaşandığı ana ait görüntüleri buldu ve bu görüntüleri sosyal medyadan #TacizcimiArıyorum notuyla paylaştı.
Kendisini taciz eden kişiyi aradığını duyuran kadını ilgi çekmeye çalışmakla suçlayanlar da oldu. Genç kadın ise @kirpigimdustu adlı Twitter hesabından 'Hakkımı arayacağım ve hakkını arayan herkesin yanında olacağım.
Gerçek adalet için' diye yazdı ve sosyal medyada büyük destek gördü.
Olayın Vedat Dalokay Caddesi'nde geçtiği iddia ediliyor.
Pek çok haber sitesinde de bu haber yayınlandı. Şimdi o tacizci, sosyal medyada #TacizcimiArıyorum hashtag'i ile aranıyor. Eğer olay doğruysa tacizcinin sosyal medya kampanyası vasıtasıyla yakalanması kadın hakları adına önemli bir gelişme olabilir.

#METOO ETKİSİ
Oscar ödüllü ünlü yapımcı Harvey Weinstein'ın birçok kadın oyuncuya cinsel istismar ve tacizde bulunduğu ortaya çıkınca ABD'de insanlar sosyal medyada #MeToo hashtag'i ile yaşadıkları taciz, cinsel istismar ve tecavüz olaylarını acıkmaya başladılar ve bu hareket tüm dünyaya yayıldı. Weinstein, Kevin Spacey gibi birçok ünlü tacizci, bu akım sayesinde deşifre oldu ve tüm dünyada taciz ve cinsel istismara yönelik büyük bir farkındalık oluştu. Hatırlarsınız bu köşede 'Türkiye'de #MeToo kampanyası olmalı, buna ihtiyaç var' diye yazmıştım. Geçtiğimiz günlerde ünlü Time dergisi, sosyal medya kampanyası #Me- Too'yu 2017 yılı için Yılın Kişisi seçti.
Ülkemizde Ankara'daki genç gibi birçok kadın tacize, cinsel istismara maruz kalıyor. Ve birçok vaka, dava açılmadan unutulup gidiyor. Umarım #TacizcimiArıyorum hashtag'i de geniş çaplı bir sosyal medya hareketine dönüşür. Tacizcilere karşı böyle cesur sosyal medya kampanyalarına ihtiyaç var. Tacizcilerin yaptıkları yanlarına kalmamalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA