Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yerli filmler birbirini kırdı

Ezgi Mola'nın başrolde olduğu 'Maide'nin Altın Günü', vizyondaki ilk üç gününde 197 bin bilet satarken, Özcan Deniz ve Meryem Uzerli'nin başrollerini paylaştıkları 'Öteki Taraf' ise ilk üç günde 113 bin izleyicide kaldı. Üstelik 'Öteki Taraf' 320, 'Maide'nin Altın Günü' ise 309 lokasyonda gösterime girmişti. Bu iki filmin gişelerinin düşük olmasında, 'Aile Arasında'nın vizyonda ikinci haftasında olmasına rağmen geçtiğimiz hafta sonu 591 bin kişi tarafından izlenmesinin etkisi büyük. Film toplamda 1 milyon 547 bin izleyiciye ulaştı.
Vizyonda yedinci haftasında olmasına rağmen 'Ayla'nın geçtiğimiz hafta 278 bin kişi tarafından izlenmesi ve toplamda 4 milyon 615 bin seyirciye ulaşması da büyük başarı. Yerli film enflasyonundan bazı yapımlar zararlı çıkacak diye defalarca yazdık. 'Öteki Taraf' ve 'Maide'nin Altın Günü'; vizyon tarihleri 'Aile Arasında' ve 'Ayla' ile çakışmasaydı daha fazla izleneceklerdi. Tıpkı dizilerdeki gibi filmlerde de gösterim tarihini seçmek, olasılık hesapları yapmak artık çok önemli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA