Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Erdoğan, yeni Selahaddin Eyyubi

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliği'ni Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma planını açıklamasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı çağrıyla İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İstanbul'da toplandı. Ve bu olağanüstü toplantıda, 'Doğu Kudüs, Filistin'in başkentidir' kararı çıktı. Bu kararın altına 56 ülke imza attı.
ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan kararına destek veren ülke sayısı ise sadece üç. 56'ya, üç! Bu zaferde Erdoğan'ın payı büyük.
En önemlisi de; 56 ülke, Türkiye'nin evsahipliğinde bu kararı aldı. Erdoğan'ın kararlı tutumu ve liderliği sayesinde İİT üyesi ülkeler, uzun zamandan sonra ABD'nin desteklediği İsrail'in işgalci politikalarına karşı ilk defa bu kadar sert ve net yanıt vermiş oldu.
Cezayir'in önemli gazetelerinden Lexpression'da yayınlanan Chaabane Bensaci imzalı yazıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Kudüs'ün yeni Selahaddin Eyyubi'si' olarak bahsediliyordu. Bu benzetme, daha önce Avrupa ve Arap basınında birçok kez yapılmıştı. Erdoğan, İslam dünyasına ilham ve cesaret kaynağı olmaya devam ediyor; bu büyük bir onur.
Şimdi bu kararın altı somut adımlar atılarak doldurulmalı.
Dünyada 1 milyar 400 milyon Müslüman'ın yaşadığı, İsrail ve ABD'ye hatırlatılmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA