Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Zarrab, Escobar gibi

Reza Zarrab'ın New York'taki Manhattan Metropolitan Cezaevi'nde bir gardiyana rüşvet verip uyuşturucu, alkol ve kadın talep ettiği iddia edilmişti.
Zarrab da bu iddiaları kabul etmişti. Rüşvet skandalının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde, 45 bin dolar rüşvet karşılığında gardiyanın 'avukat görüntüsü altında içeriye kadın soktuğunu' yazdı:
Gardiyan, kendi dinlenme odasında bir saatlik görüşme ayarlamış. Baş gardiyan bunu tespit edip cezaevi yönetimine bildirince, Zarrab, Brooklyn'deki cezaevine sürülmüş.
Daha önce de Zarrab ile aynı koğuşu paylaşan Fildişi Sahilleri vatandaşı 61 yaşındaki Faouzi Jaber, Zarrab'ın kendisine tecavüz ettiğini öne sürerek dava açmıştı.
Bu nasıl bir hapishane?
Hapishane değil, sanki pembe dizi seti! Zarrab'ın bu yaptıklarını tarihin en büyük uyuşturucu kaçakçısı Escobar yapıyordu ama Kolombiya'da!
Eğer bu olayların gerçekleşmesine göz yumulduysa, bu daha büyük bir skandal.
İçerideyken bunları yapan bir adamın söylediklerine inanacaklar mı, bekleyip göreceğiz... Zarrab davası, ABD adaletinin test edileceği bir davaya dönüştü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA