Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bu karar nasıl çıkar?

Ukrayna'dan Türkiye'ye mankenlik yapmaya gelen 22 yaşındaki O.P., eski sevgilisi mankenlik ajansı sahibi A.Ç.'den, kendisini eve kilitledikten sonra darp ve tecavüz ettiği gerekçesiyle şikayetçi oldu. A.Ç.'nin kendisiyle zorla birlikte olduğu anları da cep telefonuyla görüntülediğini belirten O.P.; A.Ç.'nin, yaşananları birisine anlatırsa videoyu ailesine gönderip sosyal medyada paylaşmakla tehdit ettiği söyledi. Ayrıca O.P., Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden darp raporu ve cinsel saldırıya uğradığına ilişkin ön rapor aldı.
İfadesi alınan A.Ç. ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.
Adalete olan inancımızı zedeleyen bu kararlar nasıl alınıyor insanın aklı almıyor. A.Ç.'nin serbest bırakılmasında O.P.'nin uyruğu, yaptığı iş ve A.Ç.'nin eski sevgilisi olması mı etkili oldu?
Öte yandan olayla ilgili haberlerde genelde O.P'nin fotoğrafı kullanıldı, A.Ç.'nin ise kullanılmadı. Bence bu tür haberlerde kurbanların yüzleri buzlansa dahi fotoğrafları kullanılmamalı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA