Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Güzel haber

Türkiye'de sinema filmlerinde, televizyon programları ve dizilerinde kullanılan hayvanları bundan sonra Hayvan Hakları Federasyonu'nun (HAYTAP) sanat ekibi denetleyecek.
Ekip; hayvanların çekimler sırasında nasıl koşullarda kullanıldıklarını, zarar görüp görmediklerini gözetleyecek, araştıracak.
HAYTAP bu projeyi başlatırken 1978'de Paris'te ilan edilen Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin beşinci maddesinden yola çıkıyor. Madde 5/4 şöyle:
'Hayvanları içeren sergiler, gösteriler ve filmler, hayvanların onuruna saygı göstermek zorunda olup hiçbir şekilde şiddet içeremezler.' Güzel haber... Ne yazık ki, eskiden Türkiye'de çekilen filmlerde kullanılan hayvan dostlarımızın haklarını arayan yoktu. Son dönemde sosyal medyanın ve bazı köşe yazarlarının desteğiyle setlerde kötü davranılan, hayatını kaybeden hayvan dostlarımız gündeme gelmeye başlamıştı.
HAYTAP'ın bu işte başarılı olacağına ve birçok hayvanseverin de gönüllü denetleyici olacağına inanıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA