Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kayyum ezber bozdu

Önceki gün Türkiye gazetesinde Yücel Kayaoğlu imzalı, HDP'li belediyelere kayyum atanmasından sonra yaşananlarla ilgili ezber bozan bir haber vardı. Bir kuruma kayyum atandığında, yapılan hizmetlerin durduğuna dair genel bir kanı vardır. Ama Doğu ve Güneydoğu'da PKK ve FETÖ terör örgütleriyle doğrudan ilişkili hale geldiği, lojistik, finans, araç gereç desteği sağladığı tespit edilen 101 belediye görevden alınmasından sonra belediye hizmetlerinde büyük bir atılım gerçekleşmiş.
İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişlerinin yaptığı araştırmaya göre; kayyum atanan belediyelerde önce toplamda 650 milyon lirayı aşan borçlar ödenmiş. Sonra alt yapı hizmetlerinden içme suyu projelerine, sosyal donatılardan yol asfaltlama çalışmalarına kadar bugüne kadar 2.3 milyar lirayı aşan yatırım yapılmış.
Örneğin, eskiden Hakkari'de evlere günde 1.5 saat su verilirken, bu süre günlük 10 saate çıkmış.
Yüksekova'da hiç kanalizasyon hattı yokken, 300 km'lik bir hattın inşasına başlanmış ve hattın yüzde 50'si tamamlanmış.

754 PARK, 367 SALON
93 belediyede bugüne kadar 6 bin 782 km. sıcak asfalt, 5 bin 849 km. sathi kaplama, 16 bin 500 km. stabilize yol çalışması, 22 bin km. parke-beton yol yapılmış. Ayrıca, bin 707 km. içme suyu şebekesi, 30 bin 23 km.'lik atık su arıtma, 205 km. yağmur suyu isale hattı, 754 çocuk oyun parkı ve 367 gençlik-kültürspor merkezi yapılmış. Kişi başı düşen yeşil alan miktarı metrekare bazında yüzde 500 artırılmış, kadınlar için 92 adet merkez açılmış.
İşte hizmet budur! Üstelik bu hizmet daha başlangıç, inşallah devamı da gelecek. HDP'li belediyeler bugüne kadar halktan ve devletten aldıkları paralarla teröristlere yardım etmişler ve halkı susuz, yolsuz bırakmışlar.
Resmen Güneydoğu'nun fakir ve bakımsız kalması için çalışmışlar. Sonra da bütün suçu devlete yıkmışlar, yıllarca 'Güneydoğu'ya yatırım, yardım yapılmıyor' edebiyatı yapmışlar. Kürt halkına en büyük kötülüğü HDP ve PKK yaptı bugüne kadar. Umarım bölge halkı yapılan bu yatırımları görür ve kendilerini kandıranlardan hesap sorar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA