Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Marketler, piyangocuları işsiz bırakıyor

Artık marketlerde de Milli Piyango bileti satılıyor ama sadece yılbaşlarında. İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Odası Başkanı Paşa Çakmak'ın verdiği bilgiye göre; yılbaşı biletlerinin yüzde 60'ını marketler satıyor ama amorti çıkan biletlerin parasını ödemiyorlar.

BARKOD...
Milli Piyango bileti en çok yılbaşında alınır; ben yılbaşı dışında bilet aldığımı hatırlamıyorum. Sadece marketler değil, internet üzerinden de Milli Piyango bileti satış oranları yükseldi. Bu noktada, sadece Milli Piyango bileti satışıyla ailesini geçindiren bayiler ve seyyar satıcılara büyük haksızlık yapılıyor. Bu insanlar tam yılbaşında para kazanacakken kazançlarını marketlere, internet sitelerine kaptırıyorlar.
Milli Piyango İdaresi için hava hoş; biletleri ha Ali satmış, ha Veli… Piyangoculuk da bir meslek, bu işi genelde emekliler, işsizler, engelliler yapıyor. Yazık değil mi bu insanlara?
Bazı vatandaşlar, sahte bilet korkusundan marketlerden bilet aldıklarını söylüyor.
Bu noktada Milli Piyango İdaresi, Çakmak'ın önerisine kulak vermeli: "Biletlerin üzerine akıllı telefonlarla okunan güvenlik barkodu bassınlar.
Vatandaş, bu barkodu okutarak biletini güvenle alsın. O zaman bu tartışma ortadan kalkacaktır. Barkod, bu sahte bilet tartışmasını sona erdirir." Milli Piyango yıllarca bayilerin, seyyar satıcıların emekleriyle büyüdü. Şimdi bu insanların kazancına, genelde yabancı şirketlerle ortaklığı bulunan marketleri ortak etmenin alemi ne?
Milli Piyango bu vefasızlığa son vermeli, marketlerde bilet satışı yasaklanmalı.
Vatandaş da biletini piyangocudan almalı. Yoksa bilet satarak para kazanan emekli, engelli, dar gelirli birçok insan işsiz kalacak!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA