Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kaçak elektrik ulusal sorun

Güneydoğu'da kullanılan kaçak elektriğin miktarı, Atatürk Barajı'nın ürettiği elektriğin iki katı! Tüm önlemlere rağmen kaçak elektrik kullanımının önüne geçilemiyor. En son Şırnak'ın Cizre ilçesinde kaçak elektriği önlerken, enerji kalitesini artırmak ve vatandaşa kesintisiz enerji sunmak için Alçak Gerilim Sayaç Otomasyon Panoları (ASOP) kurulmuştu. Dün bu panolardan 46'sına saldırı düzenlendiği haberleri yayınlandı.

ÇÖZÜLMELİ
Bu nasıl bir zihniyet anlamak mümkün değil. Birileri ısrarla kaçak elektrik kullanmak istiyor ve bunun için gerekirse devlet malına zarar veriyor. Daha önce de yazdım; bu kaçak elektrik sorunu, toplumda ırkçılığı körüklüyor. Haber sitelerinde, forumlarda ve sosyal medyada kaçak elektrik haberleriyle ilgili yapılan yorumlarda ırkçılık zirve yapmış durumda. Bu durum kaçak-kayıp payı ödeyen Batı bölgelerindeki insanların zoruna gidiyor, kendilerini enayi gibi hissediyorlar. Zaten başımızda terör belası var; kaçak elektrik sorunu da ayrımcılığı daha da körüklüyor. Bu sorunu özel sektör çözemiyor. Kaçak elektrik artık ırkçılığı körükleyen ulusal bir sorundur; bu sorunun acilen çözülmesi gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA