Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sen de mi Lana!

Bizim müzik piyasasında şarkı, melodi çalmak ya da kopya çekmek adeta gelenek haline geldi ama bu sorun dünya piyasasında da yaşanıyor. Sakin, huzurlu tavrını ve hüzünlü ses tonunu çok sevdiğim Lana Del Rey'in son albümü 'Lust For Life'ın kapanış şarkısı 'Get Free'nin Radiohead'in 'Creep'e fazlasıyla benzediği iddia ediliyordu. Bu benzerlik Radiohead cephesini harekete geçirmiş, dava açacaklarmış.
Lana Del Rey konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Get Free', 'Creep'ten ilham almasa da Radiohead öyle olduğunu düşünüyor. Onlara şarkının haklarının yüzde 40'ını önerdim ama kabul etmediler. Yüzde 100'ünü istiyorlar ve avukatları da çok acımasız." Dinleyince esinlenme olayının abartıldığını söyleyebiliriz, Lana Del Rey'e hiç yakışmadı bu durum, kopya çekmeye hiç ihtiyacı yoktu. 'Creep' gibi milyonların ezbere bildiği bir şarkıdan kopya çekmek ise tam bir ahmaklık.
Daha kötüsü Radiohead ile pazarlık yapmaya, şarkının haklarının yüzde 40'ını vermeye çalışması da çok bakkal gibi bir tavır...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA