Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

‘Erkekler kadınlara asılmakta özgür olmalı’ mı?

ABD'li yapımcı Harvey Weinstein ile başlayan cinsel taciz ve saldırı suçlamaları sosyal medyadaki MeToo kampanyasıyla doruğa ulaşmıştı. Birçok ünlü tacizci olmakla suçlanıp işini ve itibarını kaybetmişti.
Ünlü Fransız oyuncu Catherine Deneuve, geçtiğimiz günlerde cinsel taciz skandallarıyla fitili ateşlenen hareketin 'aşırıya' varmaya başladığı uyarısını yaparak 'erkeklerin kadınlara asılmakta serbest olması gerektiğini' açıkladı.
BBC'nin haberine göre; Deneuve ile birlikte 100 tanınmış Fransız kadın tarafından imzalanan mektup, Le Monde gazetesinde yayınlandı.
'Tecavüz bir suçtur ancak birini ısrarla ya da sakarlıkla baştan çıkarmaya çalışmak suç değildir' ifadesinin yer aldığı mektupta, özetle; 'Erkekler cezalandırılıyor, yaptığı sadece birinin dizine dokunmak ya da bir öpücük almak olsa da işlerinden oluyor deniyor.
Mektuba imza atan isimler, cadı avının cinsel özgürlüğü tehlikeye atabileceğini öne sürerek, başlatılan sosyal medya kampanyalarını da 'tasfiye dalgası' yaratmakla eleştirdi ve bu durumun, kadınların güçsüz ve kurban olduğu yönünde bir algı yarattığını da söyledi.
MeToo kampanyasını sonuna kadar destekleyenler, bu kampanyada bazı haksızlıkların yaşandığını söylemeye başladı.
Bazı erkeklerin haksız yere suçlandığını, bazı kadın oyuncuların sırf ünlü olmak için vakti zamanında tacizlere ses çıkarmayıp şan şöhrete kavuştuktan sonra itiraflarda bulunduğunu ve bunu samimi bulmadıklarını söyleyenler de var! Deneuve'ün açıklamalarını değerlendirirken ülkeler ve kültürler arası farklılıkları da göz önüne almak gerekir. Deneuve, erkeklerin flört etmek için bir kadının bacağına dokunma özgürlüğünü savunuyor; bu birçok ülkede hali hazırda linç sebebi!
Medyamızdaki kadın yazarları bu konuyu tartışmaya davet ediyorum! Artık bir erkek ilgi duyduğu bir insanın dikkatini çekmek isterken çok rahat tacizci damgası yiyor mu? MeToo kampanyası böyle bir algı yarattı mı?
Erkekler gerçekten cezalandırılıyorlar mı? Yoksa bu cezayı çoktan hak ettiler mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA