Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Telefonlar masaya!

2 Şubat'ta vizyona girecek olan 'Cebimdeki Yabancı' filminin ilk tanıtım videosu eğlenceliydi. Sezen Aksu'nun filme özel bestelediği 'İhtimal ki' şarkısının yer aldığı videoda; Çağlar Çorumlu, Belçim Bilgin, Buğra Gülsoy, Leyla Lydia Tuğutlu, Serkan Altunorak ve Şebnem Bozoklu sempatik danslarıyla dikkat çekti.
Ferzan Özpetek, BKM, Frigo Film ve İmaj ortak yapımcılığındaki çekilen filmde, elbette en büyük sınavı ilk kez yönetmen koltuğuna oturan Serra Yılmaz verecek.
Bu zor görevde Yılmaz'ın en büyük yardımcısı ise tahmin ettiğiniz gibi Özpetek olmayacak! 'Cebimdeki Yabancı', aslında Paolo Genovese imzalı ödüllü İtalyan filmi 'Perfetti Sconosciuti'den uyarlandı. Orijinal filmin Yılmaz'a epeyce yardımcı olduğunu düşünüyorum.
Elbette Yılmaz da kendinden bir şeyler katacaktır. Yıllarca İtalya'da yaşamış, İtalyan kültürüne ve diline çok hakim olan Yılmaz'ın orijinal filmin Türk versiyonunu çekmekte zorlanmadığını düşünüyorum.
'Cebimdeki Yabancı'nın en büyük kozu bence orijinal filmin etkileyici senaryosu olacak.
'Perfetti Sconosciuti'nin öyküsü şöyle: "Yedi kişilik bir arkadaş grubu, bir akşam yemeğinde buluşurlar. Neşe içinde hem yemek yer, hem de sohbet ederler. Arkadaşlıklarının ne kadar güçlü olduğundan, birbirlerinden saklayacak hiçbir şeyleri olmadığından dem vururlar. Bu iddia büyür ve yemek boyunca bir oyun oynamaya karar verirler. Herkes telefonlarını masaya koyacak, gelen telefonlara, resimlere, mesajlara hep beraber bakacaklardır.
Başlangıçta eğlenceli geçen bu oyun, saatler ilerledikçe gergin ve can sıkıcı bir hal almaya başlar. Çünkü hepsinin gizlediği önemli sırlar vardır!" Siz olsanız telefonunuzu masaya koyar mıydınız?
'Perfetti Sconosciuti' tek mekanda geçiyor (Ferzan Özpetek'in mutfağı gibi!) ama akıcı diyaloglar, usta oyunculuklar ve ezber bozan senaryo bir araya gelince ortaya nefis bir film çıkıyor. Keşke bizim sinemacılar da böyle sıra dışı filmler çekebilse.
Şimdilik uyarlama filmle idare edeceğiz. Olsun, bu da güzel; çok vasat yerli filmlerin arasında 'Cebimdeki Yabancı' daha şimdiden kağıt üstündeki kalitesiyle öne çıkıyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA