Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İstanbul-İzmir 3.5 saat

İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek projenin yüzde 88'i tamamlanmış.
36 viyadük, üç tünel, 20 gişe alanı, 25 kavşak, altı otoyol bakım ve işletme merkezi, üç tünel bakım ve işletme merkezinin olacağı otoyolun, tamamen hizmete girdiğinde, mevcut devlet yoluna göre mesafeyi 95 kilometre kısaltarak ortalama 8-10 saatlik ulaşım süresini 3.5 saate indirmesi bekleniyor.
Bu sayede de yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması öngörülüyor.
Bu projenin faydalarını ele alırken meseleye sadece trafik, yol kısalığı açısından bakmak hata olur; bu yollar, köprüler hem taşımacılığı, hem de ticareti daha da hızlandıracak.
Yollar, köprüler, tüneller bir ülkenin atardamarlarıdır; altyapınız ne kadar sağlam olursa güvenliğiniz de o kadar artar. Allah korusun, bir savaş çıksa; askeri araçlar da bu devasa köprü, tünel ve yollar sayesinde hızla taşınacak.
İstanbul-İzmir arasının 3.5 saate inmesi, 'Bazıları konuşur, bazıları yapar!' sloganının ne kadar doğru olduğunu bir kez daha kanıtladı.
Bu projede emeği geçen herkesi kutlarım.
İnşallah yol geçiş ücretleri de makul seviyede olur!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA