Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yaya değil ölüm geçidi

Ortaköy'de bir yalıda çalışan Muzaffer Vala Başar (50), geçtiğimiz cuma iş çıkışı yaya geçidinden yolun karşısına geçmek istedi. Ancak, araçlar yaya geçidinden geçen kadına yol vermek yerine durmayarak yollarına devam etti. Karşıya geçemeyip seyir halinde olan araçların arasında kalan kadına önce Selman Sakarya idaresindeki belediye otobüsü çarptı.
Çarpmanın etkisiyle karşı istikamete savrulan kadının üzerinden bir de o esnada seyir halinde olan kamyonet geçti. Başar, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Kaza videosunu izledim Başar dikkatli bir şekilde karşıya geçmeye çalışıyordu. Yaya geçidinin ilk bölümünü geçtikten sonra araçlar vızır vızır geçtiği için durmak zorunda kaldı ve hayatını kaybetti.
Hep aynı örneği veriyoruz;
Avrupa'da yaya geçidine adımınızı attığınız anda araçlar durur.
Türkiye'de ise yaya geçitlerinin hiçbir işlevi yok, araçlar durmuyor.
Hatta yaya geçidinde bir insan görüldü mü araçlar daha da hızlanıyor! Geçenlerde bir yayaya yol vereyim dedim, arkadan korna sesleri yükseldi, az daha yayaya yol verdiğim için kavga çıkacaktı.
Eğitimlisinden eğitimsizine kadar birçok insan yayalara saygı göstermiyor. Bu sadece eğitim ve görgü sorunu da değil. Polis, yayalara yol vermeyenlere ağır cezalar kesmeli.
Muzaffer Hanım kazaya değil, cinayete kurban gitmiştir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA