Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

‘Yalnızlık’ bakanı

İngiltere'de Muhafazakar Parti'den milletvekili Tracey Crouch'un 'yalnızlık bakanı' olarak atanacağı haberleri çıktı. Yalnızlığın İngiltere'de 9 milyon kişiyi etkilediği düşünülüyor. 2017 yılında yayınlanan bir rapor, yalnızlığın günde 15 adet sigara içmek kadar kötü olduğunu ortaya koymuş.
Özellikle tek başına yaşayan yaşlı, yalnız insanların bazen haftalarca hiçbir sosyal temas kurmadan yaşadığı belirtiliyor.
Bu sadece İngiltere gibi gelişmiş ülkelerin değil, Türkiye'nin de sorunu. Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2015 verilerine göre, nüfusun yüzde 4'üne denk gelen 3.1 milyon kişi, tek başına yaşıyor. İnsanlarla iletişime geçemeyen, tek başlarına evde yaşayan birçok yaşlı birey ve çift var. Aile bağları yavaş yavaş Türkiye'de de gevşiyor. Dikkat edin, telefon dolandırıcıların kurbanları genelde yalnız yaşayan yaşlı insanlar.
Bize de yalnızlıktan sorumlu bir bakan lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA