Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Atatürk’ün partisi, öyle mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Almanya'daki Türk kökenli vatandaşlara çağrı yaparak 'Türkiye'nin düşmanı' olarak tanımladığı Hristiyan Demokratlar, Sosyal Demokratlar (SPD) ve Yeşiller'e oy vermemelerini istemişti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün Almanya'nın Wuppertal kentinde yaptığı konuşmada;
Erdoğan'ın tam aksi bir görüş bildirip Almanya'daki Türkler'den sosyal demokrat partilere oy vermelerini istedi. Ve Erdoğan bir kez daha haklı çıktı.
Bu kadar olur! Aynı toplantıda Kılıçdaroğlu, "Kahraman askerlerimiz şu anda Afrin'de çarpışıyor" diyerek askeri operasyona tam destek verdiğini söyledi. Bunun üzerine salondan protesto sesleri yükseldi. 'Savaşa hayır', 'Yaşasın halkların kardeşliği' diye slogan atan bir grup, etkinliği terk etti.
Sol Parti Federal Parlamento Milletvekili Gökay Akbulut, Evrensel gazetesine şöyle konuştu:
"Kılıçdaroğlu'nun Afrin'e savaş için yaptığı açıklamayı kabul etmem mümkün değildi. Kılıçdaroğlu;
Afrin ve Kürtler konusunda hükümetle aynı söylemi kullandı. Bu nedenle etkinlikte daha fazla kalmam mümkün değildi." Kılıçdaroğlu, Afrin konusunda doğruları söyledi ama onu protesto edenler; Kılıçdaroğlu'nun aynı toplantıda Türkler'den oy vermesini istediği sosyal demokrat partilere üye olanlar ve PKK'ya sempati duyanlardı. Fıkra gibi!
Ee partiye PKK sempatizanlarını doldurursan olacağı buydu! CHP'nin düştüğü hale bakar mısınız? Atatürk'ün partisi CHP'nin lideri, "Allah Türk askerinin yardımcısı olsun" dediği için protesto ediliyor. Protesto edenler ise CHP'ye sızan PKK sempatizanları.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA