Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

‘Liseliler’, Galatasaray’ın sigortası

Baskın seçim yaparak güven tazelemek isteyen Dursun Özbek, kazdığı kuyuya düştü. Bence seçimi en iyi özetleyen yorum, Galatasaray eski Medya ve İletişim Direktörü İskender Baydar'dan geldi:
"Hep kötü anlarda adını anıyorsunuz ama sanırım bugün doğru gün: Galatasaray Lisesi'nin varlığı, bu camiayı rakiplerinden farklı kılan en büyük ayrıcalığıdır." Baydar, bir Fenerbahçeli olarak en çok kıskandığım gerçeğin altını çizmiş. Galatasaray'da işler ne zaman kötüye gitse, kongredeki oylarına hakim olan Galatasaray Liseli üyeler, hemen devreye giriyor ve mevcut şartlar içinde olabilecek en doğru kararı alıyor.
Liseliler; Adnan Polat, Ünal Aysal, Dursun Özbek vs. her başkandan maksimum fayda almayı bilip kulübe zarar verdiklerinde hemen yeni bir başkan seçtiler. Hata yapmıyorlar mı, yapıyorlar elbette ama ortak akılla hatadan çabuk dönüyorlar.
Galatasaray'da liseden gelen bir demokrasi anlayışı var; vakti gelen başkanlık koltuğunu bırakıyor. Fenerbahçe'de ise Aziz Yıldırım kulüpte muhalefeti bitirdi, büyük bir hegemonya kurdu.
Galatasaray tribünlerinde liselilere karşı yükselen öfkeyi de anlamıyorum.
'Liseli' dedikleri, Türkiye'de her yıl en zeki öğrencilerin girdiği Galatasaray Lisesi'sinde çocukluktan itibaren Galatasaray kültürüyle yetişip mezun olan insanlar!
Galatasaray Lisesi'nin bu ülkeye kazandırdığı değerli insanları, sarı kırmızılı taraftarlar daha iyi bilir.
'Liseliler', Galatasaray'daki demokrasi anlayışının en büyük teminatıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA