Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Büyük tehlike

Business HT'nin haberine göre; dünyanın en büyük şirketleri arasında yer alan Amazon, kasa ödemesi gerektirmeyen, 'al ve çık' usulü olarak perakende terminolojisine giren ilk mağazasını bu hafta başında Seattle'da açtı. Yeni sisteme göre mağazanın tavanına yerleştirilen kameralar sayesinde müşterilerin hareketleri, hangi ürünleri seçtiği takip ediliyor, mağaza çıkışında ise hiçbir şekilde kasa ödemesi gerekmiyor.
Alınan ürünler, daha sonra müşterinin banka kartına yansıtılıyor. Bu sistem hızla yayılır, Amazon'un karı daha da artar ama birçok insan da işsiz kalır. Yapılan araştırmalara göre; otomasyon sistemlerindeki değişim nedeniyle 2030 yılına kadar dünyada yaklaşık 400 milyon ila 800 milyon insan işini kaybedebilir. Robotik sistemlerin, yapay zekanın yaratacağı işsizlik sorunu yavaş yavaş Türkiye'de de gündeme gelmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA