Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kadına şiddetin erkek kurbanları

İstanbul Yedikulespor'un lisanslı futbolcusu Yunus Emre İzol, Moldovalı E.D.'ye şiddet uygulayan Ayhan A.'yı durdurmak istedi ve "Ayıptır karşındaki kadın, neden vuruyorsun?" dedi. Ayhan A., kadını darp etmeye devam edince, Yunus, arkadaşlarıyla birlikte kadını saldırıdan kurtarmak için müdahalede bulundu.
Bu sırada Ayhan A., yanında taşıdığı bıçağı çıkararak Yunus ve arkadaşlarına sapladı. Zavallı Yunus, hayatını kaybetti. Olay anında alkollü olduğu belirlenen Ayhan A.'nın daha önce de adam yaralamadan sabıkası varmış.
Ayhan A.; dörtbeş yıl yatar çıkar, E.D. de memleketine döner. Vay gidene…
Bazen kadına şiddet haberlerinde 'Çevredekilerin olaya müdahale etmemesi tepki çekti' şeklinde ifadeler yer alıyor. Müdahale etmezsen 'Neden etmedin?' oluyor, edersen de bazen Yunus gibi canından oluyorsun işte…
Bu tür vakalarda cezalar daha da ağırlaştırılmalı; katil lehine tahrik indirimi uygulanmamalı. Bu olayda asıl dikkatimi çeken; kadın derneklerinin Yunus için henüz bir şey yapmaması... Kadına yönelik şiddet vakalarında gösteriler düzenleyen kadın dernekleri, asıl Yusuf'un öldürülmesine karşı duyarlılık göstermeli, hukuki süreçte de davaya müdahil olmalılar.
Kadın derneklerinin, Yunus'un hayatını kaybetmesine benzer başka olaylarda da yeterince duyarlı olmadığını gözlemliyorum. Halbuki Yunus gibiler, kadına şiddet olaylarına karşı farkındalığı artırmak için sembol haline getirilebilecek erkekler...
Açık açık soruyorum; kadın dernekleri, şiddet gören bir kadını korumaya çalışırken ölen erkeklere neden duyarlı değil?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA