Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Futbolda saadet zinciri

Sabah spor servisinden Taner Karaman yine istatistiki bilgilerden yola çıkarak güzel bir habere imza atmış: Türkiye profesyonel futbol liglerinde yer alan 126 takım, geçen sezonun başından bu tarafa 301 teknik adamla çalışırken, her 44 saatte bir hoca değiştirdiler. Geride kalan sezonun tamamında 170 teknik adam değişikliği yapan ekipler, bu sezon şu ana kadar 123 isimle yollarını ayırdı.
Profesyonel liglerde 10 ve üstü takım çalıştıran hocalar incelendiğinde ise Türkiye 49 sayısı ile açık ara önde yer aldı. Almanya ve Hollanda'da 10 ve üstü takımla kontrat imzalayan teknik adam sayısı beş olurken, İtalya'da dört, İspanya ve İngiltere'de iki.
Taner bu haberi yazarken muhtemelen bir-iki hoca daha başka takımın yolunu tutmuştur.
Başarısızlığı defalarca kanıtlanmış hocalar neden sürekli iş buluyor, yabancı dil bilen, altyapılarda kendilerini geliştirmiş genç hocalara neden fırsat tanınmıyor?
Çünkü ortada büyük bir tezgah var! Yönetici, menajer, teknik direktör ve futbolcuların oluşturduğu bir saadet zinciri bu! Örneğin ismini vermeyeyim, bir teknik direktör, ne zaman yeni bir takıma gitse 10-12 futbolcu birden transfer ediyor. Bu hoca elbette aynı menajerlerle çalışıyor.
Yöneticilerle anlaşılıyor, transfer ücretleri yüksek gösteriliyor ve kulüplerin parası bu saadet zincirinin cebine giriyor. Sonra da 'Futbolumuz niye gelişmiyor?' diye sabaha kadar tartışıyoruz. Bu saadet zinciri temizlenmediği sürece futbol bir adım ileriye gitmez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA