Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Filmi eleştirmenin sınırı

Ayça Tekindor, 'Arif v 216'yı sosyal medyada "Hayatımda izlediğim en kötü film" mesajı ile beğenmediğini dile getirince filmin oyuncularından Zafer Algöz, "IBAN'ı gönder, paranı geri göndereyim" diye karşılık vermişti.
Bir filme "Hayatımda izlediğim en kötü film" demenin doğru olup olmadığı tartışılıyor.
Tekindor'un bir izleyici olarak düşüncelerini açıklama hakkı var. 'IBAN'ını gönder' sözü de çok kaba ama Algöz'ün de karşı tarafı eleştirme hakkı var. Taze bir haber:
Oscar'lı oyuncu Jennifer Lawrence, altı dalda Oscar'a aday olan 'Phantom Thread' filmini şöyle eleştirdi. Phantom Thread filminin sadece üç dakikasını izleyebildiğini söyledi. Filmi beğenenlerden özür dileyen Lawrence, "Filme verecek o kadar vaktim yok" dedi.
Oscar'lı oyuncu, altı dalda Oscar'a aday gösterilen bir filmi sert bir dille eleştiriyorsa, sinemacılar her türlü eleştiriye açık olmalılar.
Ayça Tekindor, Lawrence'nin ya da bir başkası bir filmi yerin dibine sokması o yapıtın az izleneceği anlamına gelmez. İzleyici eleştirileri dikkate almıyor.
İzleyicinin tercihinde belirleyici olanlar; filmin öyküsü, yönetmeni, oyuncu kadrosu, afiş ve fragmanıdır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA