Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Hülya ve Seda kadınlara zarar veriyor

VARAN 1: Hülya Avşar'ın, Star TV'de yayınlanan programında "Ben şeyciyim. Erkek çalışsın, kadın evde çocuklarını kendi büyütsün, yemeğini yapsın, kocasını karşılasın" şeklindeki ifadelerine konuğu Mehmet Aslantuğ'dan şu yanıt geldi: "Tam bu değil galiba. Bu biraz sertleşmiş hali. Üretime girmesi lazım kadının. Muasır medeniyet seviyesi başka türlü olmuyor, var ya Ata'nın işaret ettiği." Aslantuğ'un kadınların üretime girmesi ile ilgili sözlerine yanıt veren Avşar, kadın özgürlüğüyle ilgili bir şey söylemediğini belirterek "Onu yapsın. Kadın özgürlüğüne hiçbir zaman...
Evde de kadın baskın, dışarıda erkek, erkek egemenliği diyorum, erkek üstünlüğü, baskısı demiyorum. Erkek egemenliği güzel bir duygu geliyor bana" diye konuştu.
Avşar'ın bu açıklamaları sosyal medyada büyük tepki çekti.
Bence Avşar, 'egemenlik' kelimesinin anlamını bilmiyor!
Kadın dışarıda çalışsın, evde çocuk baksın, temizlik ve yemek yapsın ama erkek egemenliği olsun! Oh ne güzel! Programda Aslantuğ'un 'Ne diyor bu?' bakışı her şeyi özetliyordu aslında.
Kadın-erkek eşitliği ve kadın hakları konusunda devlet başta olmak üzere birçok kurum, sivil toplum örgütü ve dernekler çok çalıştı. Kadınların sömürülmesi ve erkek egemenliğine karşı büyük kazanımlar elde edildi ama Avşar gibi normalde rol modeli olması gereken bir ünlünün böyle konuşması skandal.
Avşar'ın daha önce de "Bir erkek arada bir karısına çaktırmadan karısını aldatmak zorunda" demişti. Bir insanın sırf ünlü diye milyonların önünde bu kadar saçmalamaya hakkı var mı?

İNŞAAT İŞÇİLERİ
VARAN 2: Manken Ece Gürsel, Seda Sayan'ın kendi adını taşıyan programına konuk oldu. Programın yorumcusu Bilal Özcan, Gürsel'e "Sperm bankasından hamile kalmak ister misin?" diye sordu. Gürsel ise Özcan'a bu konuyu annesiyle de konuştuğunu belirterek "Annem 'Koca adayı çıkmadı. Hiçbir şey de kalmadı.
Öyle bir şey yaparız' demişti" yanıtını verdi. Bu sırada söze giren Sayan, Gürsel'e şu tavsiyede bulundu:
"Kız yazık ne inşaat işçileri var. Onlar insan değil mi? Kız, siz ne bekliyorsunuz doğurmak için? Baktın adamın genleri güzel, maşallah sırım gibi, tuttuğunu koparıyor, kuvvetli; yap çocuğu ne var? " Ne seviyeli bir sohbet değil mi? Şimdi bu laf nereye çeksen gider! Sayan'ın terbiyesizce açıklamasını milyonlar izledi. Bu açıklamada inşaat işçilerini küçümseme de var. Bu, Sayan'ın kaçıncı skandalı?
Sayan, RTÜK cezalarını cebinden ödüyor galiba!
Erkek egemenliği isteyen Hülya Avşar, çocuk yapmak için herhangi bir inşaat işçisini öneren Seda Sayan... Başta kadınlar olmak üzere,biz bu seviyesiz sohbetleri izlemeye mecbur muyuz? Bu seviyesiz sohbetler, kadınlara büyük zarar veriyor ve erkeklerin kadınlara yönelik algısını etkiliyor.
Sonra da neden kadın cinayetleri, tecavüzler artıyor diye tartışıyoruz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA