Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İstanbul’a Central Park

İstanbul'da yakında açılışı yapılacak üçüncü havalimanın ardından, geniş bir araziye sahip olan Atatürk Havalimanı'nın akıbetinin ne olacağı tartışma konusu...
Havalimanının bir bölümünün küçük uçaklar için kullanılacağı ve terminallerin de fuar alanı olarak değerlendirileceği gibi çeşitli varsayımlar ortaya atılıyor. Atatürk Havalimanı'nın Central Park gibi büyük bir park alanına dönüştürülmesi önerisini ben dahil birkaç yazar ortaya atmıştı.
Şimdilerde ise Bekir Birca adlı bir Twitter kullanıcısının 'Atatürk Havalimanı, Central Park'tan dört kat daha büyük. Taşındıktan sonra, orası İstanbul'un akciğeri olacak şekilde park yapılabilir" tweeti imza kampanyasına dönüştü.
Birçok insan İBB Beyaz Masa'ya başvuruda bulanarak bu düşüncenin hayata geçirilmesi için talepte bulundu.
Ali Sami Yen Stadı yıkılınca bu alanın yeşil alana dönüştürülmesini teklif etmiştim. Ne yazık ki oraya da büyük gökdelenler dikildi.
İstanbul'a Central Park'tan daha büyük bir şehir parkı yapmak için Atatürk Havalimanı'nın kapatılması büyük bir fırsat. Bu alanı, büyük bir şehir ormanına dönüştürebiliriz, terminaller ise konser, sergi alanı gibi çeşitli kültürel etkinlikler için kullanılabilir.
İstanbul'un fuar alanına değil yeşile, ormana ihtiyacı var.
İstanbullular için Central Park gibi büyük bir yeşil alana kavuşmak, en az üçüncü köprü, tüneller, metro istasyonları kadar değerli bir hizmet olabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA