Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

PKK’nın çocuk ve kadın tacizleri

Meclis Genel Kurulu'nda, 8 Mart Kadınlar Günü üzerinden cinsel taciz tartışmalarının yaşandığı sırada kürsüye AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir çıktı. PKK'nın tuzağa düşürdüğü genç kızların fotoğraflarını gösteren Keşir, "Cinsel istismar fotoğrafı budur. 13 yaşındaki kızlar...
Bu fotoğrafları göstermeye bıkmadan, usanmadan devam edeceğiz. Afrin'de kahraman Türk askeri, sınır güvenliğimiz için mücadele ederken bir yandan da kız çocuklarının haklarını savunmaktadır.
PKK başta olmak üzere terör örgütlerinin elinde esir olan, ellerine zorla silah verilen, cinsel istismara uğrayan, kadın infazlarına maruz kalan kadınların haklarının da mücadelesini vermektedirler" dedi.
Keşir konuşurken HDP'li vekiller sessizliğe gömüldü. O ana kadar hemcinslerine yönelik taciz olaylarının artışını sert bir dille eleştiren HDP'li kadın vekillerinin bile Keşir'in gösterdiği fotoğraflardan sonra susup kalması, PKK'nın HDP üzerindeki etkisinin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. HDP'li kadın vekiller, Doğu ve Güney Anadolu'daki kızların çocuk yaşta evlendirilmesine de fazla ses çıkaramıyorlar.
Çünkü hem bölgedeki feodal yapının, hem de PKK'nın baskısı altındalar.
2013-2016 yılları arasında teslim olan 1949 PKK'lı teröristin örgüte katılma yaşları incelendiğinde; 18 yaş ve 18 yaş altı grubun, teslim olanların yaklaşık yarısına tekabül ettiği tespit edildi.

GÖRMEZDEN GELİYORLAR
PYD'ye destek veren ABD de bu acı gerçeği biliyor. ABD'nin Haziran 2016 yılında yayınladığı İnsan Ticareti Raporu'nda da, PYD/YPG'nin 15 yaş altı çocuklar dahil erkek ve kız çocuklarını örgüte eleman olarak temin etmeye devam ettiği yazıyor. Peki, bu çocuklara ne oluyor?
İki yıl önce Hakkari'de çatışmada ölen Rojbin Delil adlı kadın teröristin sırt çantasından çıkan tabletteki, 'Zilan' adıyla iki şifreyle oluşturulmuş dosyalar kırılınca, PKK'daki kadınların içler acısı hali ortaya çıkmıştı. Notlarda, örgütün Kandil'deki yöneticilerden Abbas kod adlı Duran Kalkan'ın kadın teröristlere uyguladığı cinsel tacizler, onunla birlikte olmayı kabul etmeyince öldürülen kadınlar ve Şilan kod adlı sevgilisiyle yaşadıkları detaylı olarak anlatılıyordu:
'Abbas bugün Şilan'la el ele tutuşarak liseli sevgililer gibi Metina kampının çevresinde dolaştı.'

CEZALANDIRILIYORLAR
'Abbas, yoldaşları (kadın militanlar) kendisiyle birlikte olmaya ikna etmek için yönetici pozisyonunu kullanıyor. Cinsel taleplerine karşılık vermeyen kadın yoldaşlara bir tür 'mobbing' uyguluyor. Avrupa'dan katılımlı Nemrut, Şirvan, Bejan, Sara ve Faraşin yoldaşları, birlikte olmayı reddettikleri için, kurtuluşları hiç mümkün olmayan intihar gibi saldırılara yolladı. Bu yüzden kadın yoldaşlardan Koçerili Sarya, Abbas'ın cinsel talebine boyun eğmek zorunda kaldığını ağlayarak anlattı.' Çocuk ve kadın haklarına duyarlı olan ABD ve Avrupa ülkeleri PKK/PYD'nin bu kirli yüzünü bilmiyor mu? Kızları seks kölesi yapan örgütleri neden destekliyorlar?
Tacizin yaşı, dili, kimliği yok. Elbette her türlü taciz tartışılmalı, sorumlular cezalandırılmalı.
Ama böyle hayati konularda da ikiyüzlülük yapılmamalı!
Kadın ve çocuk haklarını, taciz ve tecavüz vakalarını tartışırken mangalda kül bırakmayan bazı sözde hümanist aydınlar;
PKK'nın kaçırdığı çocuklardan, seks kölesi yaptığı kızlardan hiç bahsetmiyorlar. PKK mağduru kızlar konuşulduğunda suspus oluyorlar! Yok böyle bir ikiyüzlülük!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA