Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Taraftar güvenmiyor

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Yıldırım'ın futbol kulüplerinin ve taraftarların krizlere bakış açısını ortaya koymak üzere yaptığı doktora tezinde düzenlediği ankette çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Türkiye'de farklı takımları destekleyen 686 taraftarın yüzde 53'ü, kulüplerinde kurumsal bir yönetim olduğuna inanmıyor. Taraftarın yüzde 64'ü ise kulüplerinin iyi yönetilmediğini düşünüyor ve çoğunluk kulüp yönetimlerine güvenmiyor. Anket sonuçları birçoğunuz gibi beni de şaşırtmadı. Kulüplerde yolsuzluk var, yöneticiler genelde kendi menfaatleri için kulüplerin yönetim kuruluna giriyorlar.
Aynı araştırmada, taraftarların yüzde 75.3'ünün takımının galibiyetinin günlük yaşamını olumlu etkilediğini belirtmesi de önemli bir detay. Futboldaki başarısızlıklar; günlük hayatı, ülke ekonomisini de kötü etkiliyor.
Özetle; futbol müşterisi de memnun değil futbolun yönetim şeklinden. Futbolun yönetim şekli, kulüplerin yapısı baştan ayağa değişmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA