Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Türkler kötü yansıtılıyor

2004'te vizyona giren, Tom Cruise'un kariyerindeki en iyi filmlerden biri olan 'Collateral'ın dizi versiyonu 9 Mart'ta Netflix'te yayınlandı. Ben henüz diziyi izlemedim ama dizide Türkiye ile ilgili bölümlerin sosyal medyada gündem olduğunu belirtmeliyim.
Carrey Mulligan, July Namir, Billie Piper gibi ünlü oyuncuların rol aldığı BBC yapımı dizide, bir pizza kuryesinin öldürülmesi araştırılırken dünyadaki politik gelişmeleri de içine alan olaylar anlatılıyor.
Dizide Türkiye, insan kaçakçılığı konusu üzerinden işlenmiş. Dizide, çocukluğunun Kırıkkale'de geçtiğini söyleyen Berna, "Her sabah Türkiye'de uyanmadığım için şükrediyorum...
Kırıkkale dünyanın en berbat yeri" diyormuş. Farklı bir sahnede ise "Türk sineması bayağı güçlüdür. Nuri Bilge Ceylan döneminin en iyi yönetmeni" diye diyaloglar geçiyormuş.

Şimdi ne olacak; Nuri Bilge Ceylan sevinsin, Kırıkkaleliler üzülsün mü? Aynı dizide İngiliz hükümeti de yerin dibine sokuluyormuş!
'Dizide kurgusal bir öykü anlatılıyor, fazla takılmamak lazım' diyeceğim ama son dönemde Netflix'te yayınlanan dizilerde Türkiye'den hep kötü bahsedilmesi dikkat çekiyor. 'Designated Survivor' dizisinin ikinci sezonunun yedinci bölümünde de FETÖ'nün tezleri savunuluyor ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kötü bir karakter olarak lanse ediliyordu.
Dizilerde Türkler'i 'kötü insan' yapmak trend oldu. Bu trend, ülkemize karşı yürütülen algı operasyonlarının bir parçası olabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA