Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sığınmacı döven bakan

Norveç'te, önceki gün istifa eden Adalet ve Göçmen Bakanı Sylvi Listhaug'in yerine İlerleme Partisi'nden Per Sandberg getirildi. Yeni bakan gelince eski defterler açıldı ve Sandberg'in, 1997 yılında eski Yugoslavya'dan gelen bir sığınmacıya yumruk attığı için 400 Euro para cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı.
Kurdu kuzuya teslim etmişler!
2017 Dünya Mutluluk Raporu'na göre; dünyanın en mutlu ülkesi Norveç ama bu mutlu ülke Suriye'den Avrupa'ya büyük göç akımlarının zirveye ulaştığı 2015 yılında, sadece 7 bin 500 Suriyeli mülteci kabul etti.
İngiltere'de faaliyet gösteren yardım kuruluşu Oxfam 2016 raporunda; Suriye'deki iç savaştan kaçan ve sayıları neredeyse 5 milyona yaklaşan mültecilerin sadece yüzde 1.4'ünün, dünyanın zengin ülkeleri tarafından kabul edildiğini açıklamıştı.
Özetle; mülteci dövmekten para cezası alan bir vekilin Adalet ve Göçmen Bakanı seçilmesine pek şaşırmamalı!
Norveç başta olmak üzere Avrupa ülkelerinin göçmenlerin acılarını paylaşmak, onlara yardımcı olmak gibi bir dertleri yok. 'Bencillik mutluluğu getirir' diye boşuna demişler!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA