Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sıla gibi olma Kades’i indir

Ahmet Kural'ın Sıla'yı dövmesi gündem olunca kadına şiddet sorunu daha çok konuşulmaya başlandı.
Bu noktada digitalage sitesinden H. Kerem Fındık, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Nisan ayında devreye soktuğu Kadın Destek (KADES) mobil uygulamasını hatırlatan bir yazı yazdı. iOS ve Google Play'den indirilen uygulamayla şiddete uğrayan kadınlar bir butona basarak polise ihbarda bulunabiliyorlar.
KADES'i indirip kimlik, telefon ve konum bilgilerinizi giriyorsunuz. Eğer bir erkeğin saldırısına uğrarsanız KADES'in 'yardım' butonuna basıyorsunuz ve size en yakın polis yardıma geliyor. Fındık; haberinde, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun verilerine de yer vermiş. 2017'de Türkiye'de 409 kadın cinayeti işlendi ve 332 kadına şiddet uygulandı. Ama Google Play'e baktım, Nisan ayından bu yana sadece (10 B+) indirme olmuş.
Bu sayı çok az.
Sıla'nın telefonunda KADES yüklü müydü bilmiyorum ama KADES'in yardım butonuna bassaydı, Kural'dan 40 dakika şiddet görmezdi. Kadınlar KADES'i bilmiyor, bu uygulama için tanıtım kampanyaları düzenlenmeli.
Çekilecek kamu spotlarında Sıla oynasa KADES indirilme rekoru kırar. Kadınlar KADES'i yükleyin, bir gün mutlaka kurtarıcınız olabilir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA