Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sıla, ‘Stockholm sendromu’ mu yaşıyor?

Ünlü şarkıcı Sıla, Instagram hesabının hikaye bölümünden sırtına yaptırdığı yeni dövmesini paylaştı. Dövmede 'Siz aşktan n'anlarsınız bayım' yazıyor. Bu dövme, Ahmet Kural'a gönderme olarak algılandı. Sıla da herhalde bu dövmeyi yaptırırken ve Instagram'da paylaşırken, eski sevgilisi Kural'a gönderme olarak algılanacağını düşünmüştür.
Sıla, Kural ile olan sorunu kaşımaya devam ediyor. Evet, Sıla'nın şiddet gördüğüne dair iddialar vahim ama Türkiye bu olayı aylarca konuşmuşken ve mahkeme süreci devam ederken Sıla'nın Instagram'da paylaştığı dövmeyi ünlü şarkıcının olayın sürekli gündemde kalmasını istiyor olarak yorumlayabiliriz. Peki, Sıla'nın sürekli olarak Kural ile yaşadığı olayla gündemde kalmasına ihtiyacı var mı? Herkes Sıla'dan sanatına odaklanmasını bekliyor ama o, hala Kural'ı akla getirecek paylaşımlar yapıyor. Yoksa Sıla, Stockholm Sendromu mu yaşıyor?
Stockholm Sendromu'nu, rehinenin kendisini rehin alan kişiye duygusal anlamda bağlanması olarak özetleyebiliriz. Stockholm Sendromu, ilk kez 1973'te yaşanan bir olaydan ismini alıyor. İsveç'in başkenti Stockholm'da yaşanan olayda, banka soyguncusu tarafından altı gün boyunca rehin tutulan banka görevlisi bir kadın duygusal olarak suçluya bağlanır. Soyguncunun suçsuz olduğunu iddia eden rehine nişanlısından ayrılır ve daha sonra hapisten çıkan soyguncuyla evlenir.

BİR KERE DAHA VUR!
Psikiyatrist değilim ama Sıla sürekli şiddet gördüğünü iddia ettiği Kural'ı gündemde tutuyor, onu hatırlatan paylaşımları yapıyor. Örneğin Sıla, Kural ile davasının görüldüğü 7 Mart gününün akşamında Brüksel'de verdiği konsere Kural'a yazdığı iddia edilen 'Sabır' şarkısıyla başladı. Yine aynı konserde ünlü şarkıcı, "Bugünün şarkısı olsun" diyerek Sezen Aksu imzalı 'Ateşle Oynama' parçasını seslendirdi. 'Ateşle oynama ateşle oynama/ Sonunda ellerin dillerin yanacak / Dilersen gel beni bir kere daha vur / Vurduğun yerlerde güller açacak' sözlerinin geçtiği şarkıyı içten okuyan Sıla, 'Ahmet Kural'a şarkılı mesaj yolluyor' dedirtti. Ve en son Sıla'nın sırtına yazdırdığı dövme! İşte size yeni bir tartışma konusu; Sıla Stockholm Sendromu' mu yaşıyor?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA