Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Geleceğimiz Akdeniz’de!

Binali Yıldırım-Ekrem İmamoğlu TV tartışmasına, İzlanda krizine takılmış gidiyoruz ama gündemde önemli bir mesela daha var! Kıbrıs Rum Yönetimi; Doğu Akdeniz'de sondaj çalışmaları yapan Fatih gemisinin personeli ve Türkiye Petrolleri Anonim Şirketi ile işbirliği yapan şirketlerin yetkililerinin de aralarında bulunduğu 25 kişi için uluslararası tutuklama emri çıkardı.
Akla, mantığa sığmayacak bir karar.
Biz ararız ama sen arayamazsın diyorlar. Hukuksuzluğa bakar mısınız!
Rumlar, Fatih gemisine destek veren şirketlerin çekilmesini sağlayarak sondaj çalışmalarını aksatmayı hedefliyor. Ancak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye kararlı. Hadi gel de tutukla!
Batı medyası, Kıbrıs çevresindeki petrol ve doğalgaz yataklarının 3. Dünya Savaşı'nın bile tetikleyicisi olabileceğini iddia ediyor. Türkiye'nin geleceğini kurtaracak kadar çok doğalgaz ve petrol havzaları var Akdeniz'de. Avrupa ve Amerika, Türkiye'yi saf dışı bırakıp bu havzalara çökmek istiyor.
Yanlarına İsrail ve Mısır'ı da aldılar. Onlar petrolü, doğalgazı çıkaracaklar ve biz de seyredeceğiz öyle mi? Çok beklerler!
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan ekonomik sıkıntı içinde olabilir. Ama daha Kıbrıs sorunu ortadayken, anlaşmaya varılmamışken doğalgaz araması yapılması doğru değildir" diye bir açıklama yapmıştı. Başta CHP zihniyeti olsaydı, çoktan avucumuzu yalamıştık. AK Parti hükümeti, başından beri Kıbrıs açıklarında hakkımız olan doğalgaz ve petrolden pay almak için büyük mücadele ediyor.
Her zamankinden daha güçlü bir Türkiye'ye ihtiyaç var! Güçlü bir Türkiye, Akdeniz'den petrolünü, doğalgazını çıkarıp yoluna devam eder.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA